Diabetesmottagning

Diabetesmottagning

Välkommen till Diabetesmottagningen - specialistmottagning för patienter med diabetes. Mottagningen erbjuder modern diabetesbehandling med målsättningen att uppnå bästa möjliga medicinska och sociala hälsa.

Målsättningen är att på ett serviceinriktat sätt behandla, handleda och utbilda diabetiker till ett självständigt liv med bibehållen hög livskvalitet. Vi följer nationella och internationella behandlingsriktlinjer.

 

På Diabetesmottagningen kontrollerar och behandlar vi patienter med typ 1 diabetes och patienter med sekundär diabetes efter pankreatit.

Förutom vanlig behandling enligt nationella riktlinjer för blodsocker, blodtryck, blodfetter och komplikationer utför vi även behandling med insulinpump och behandling med kontinuerlig mätning av vävnadsglukos, så kallad CGM eller liknande.

På vår diabetesmottagning träffar du våra två specialutbildade diabetessköterskor, som arbetar i nära samarbete med våra läkare. Hos oss får du lära dig mer om din sjukdom. Du får handfasta råd och utbildning om hur du bäst kan hantera och leva med din sjukdom. 

 

Boka Tid

035-16 64 58

Mottagningstider
Onsdag - torsdag 08:00 - 17:00

Telefontid
Onsdag - torsdag 08:00 - 09:30   

Välkommen att boka tid genom att kontakta oss direkt via telefon.

Lista dig hos oss

Du kan fylla i blanketten i receptionen. För snabbare hantering kan du använda dig av e-tjänsten. Läs mer här.